Röstminne

Det låter bekant


I början av min amatörbana pratade jag en kväll med en SM7 över repeatern, efter några minuter sa jag att rösten var bekant, vi har kanske haft nåt QSO tidigare?
Nej sa han det har vi inte. Mysko tyckte jag men fortsatte hävda att hans röst lät väldigt bekant, vi pratade vidare och efter ett tag sa jag att jag varit kortvågslyssnare innan jag tog cert. Jaha utbrast han, vad lyssnade du på då? Jag rabblade upp diverse rundradiostationer och då sa han -Jag förstår, HCJB Andernas röst jobbade jag på i många år.

Det låter bekant igen!


Nu hade jag hunnit vara amatör i några år och station efter station kördes både hemifrån och mobilt. En kväll blev jag uppropad av en äldre brittisk gentleman och efter någon minut så var jag där igen, rösten lät väldigt bekant nästan som man känner igen sin farbrors röst. Dessutom hade han en otroligt bra modulation som jag berömde genom att säga att det lät lika bra som BBC World Service på 9410 kHz som jag i många många år lyssnade på dagligen.

Gentlemannen i London frågar då om det var något särskilt program jag lyssnat på, jag nämnde några program och avslutade med programmet Sports Roundup.

Då säger han - I´m Mr Sports Roundup, you must have very good ears.