Skumma kontakter


Jag minns särskilt några föredrag bl.a. i Täby och Karlsborg (Ej DX-mötet) samt på ett VRK-Antennmöte på Björnö.

Efter att jag var klar så "dök det upp" obekanta herrar efter föredragen som önska att få en pratstund när alla gått.

På antennmötet var det två poliser från Västra Götalands hundenhet som ville ha APRS på alla hundförare.

I Karlsborg ville dessa herrar som  representerade försvarsstaben att jag skulle konsulta och delta i utvecklandet av en svensk UAV som man kunde följa på kartan i realtid. De hade sökt runt om i europa men inte hittat någon expert men var så glada att de nu äntligen hade fått tag i en på hemmaplan.

SSA årsmöte i Täby var inte så bra arrangerat vilket gjorde att jag tvingades byta lokal efter ca 2 timmar. Den nya lokalen var ett litet konferensrum för ca. 5 personer en våning upp i en lång och trång korridor.

Jag hade bra utsikt över korridoren och började efter ett tag lägga märke till två män som vankade fram och tillbaka i korridoren och som skiljde sig från den övriga skocken.

De var väldigt propert klädda i snygga skjortor med tillhörande kavaj, men så var det en sak till, de hade nämligen på sig solglasögon på sig inomhus.

När alla andra och även jag började plocka ihop så kom de in och stängde dörren! De var från RPS och representerade SÄPO och Nationella Insatsstyrkan. Behovet var samma här, man ville kunna följa sina gubbar i realtid på en karta, kunde man placera ut länkstationer i en större byggnad typ Arlanda, Globen o.s.v. för att ha garanterad täckning?

Jag kan inte påstå att jag är förvånad över att de ville "komma åt" APRS-tekniken men däremot undrar jag än idag hur de lyckades "snoka" reda på mig.